Fotograaf samuel rouge 01 kopie

Dood op de Boot

Eerder gespeeld | Romantiek, dans en horror op een roeibootje - voor zomerfestivals

Maastricht (Foto: Claudia Brok)

Romantiek, dans en horror op een roeibootje - voor zomerfestivals

Een sjiek gekleed stelletje komt aanroeien. Ze zijn op zoek naar een plekje voor een romantische picknick. De champagnekoeler schittert vol verwachting in de heerlijke zomerzon, maar onderhuids is de spanning voelbaar. Een gevaarlijk anker, onhandig gehanteerde roeispanen en morsen met de champagne op het keurige bootje..... En al gauw ontaardt het romantische uitje in een eerste absurdistische moordscène begeleid door een hemels barokmuziekje. Tussen het begrijpbare en absurde, word je als kijker meegenomen, naar de dans. Het wankelende bootje, helemaal omsloten, door water, is als theatrale situatie mooi uitgebuit: er is geen ontsnappen aan mogelijk.

De entourage, de suspense, de humor en het nep-bloed maakt dood op de boot tot een echte filmnoir-dansbeleving!

"Dit is locatietheater om van te smullen" Zutphense Koerier 2016

Choreografie   Anja Reinhardt

Dans   Yuri Bongers, Lisa Beese

Muziek   Jesse Koolhaas

Financier   Gemeente Tilburg

Dood op de Boot staat actief op het programma. De voorstelling was o.m. getoond op : La Strada (Bremen), Fête de la Danse (Geneve), Fête de la Danse (Vevey), Fête de la Danse (Yverdon), Opening cultureel seizoen (Theater aan het Vrijthof), Festival de Beschaving, Kunstfietsroute Deventer, Limburgfestival, Straatfestival Leeuwaarden, Kunstfietsroute aan de IJssel, Festival Het Parcours Maastricht, Axis Festival, Waterspetters Arnhem, Piushavenfestival Tilburg, Holzminden (Duitsland), Festival de Oversteek (Nijmegen), Cultuurnacht Tilburg, Festival De Karavaan (Alkmaar), Cultuur op het Vrijthof (Enschede), Lekart (Culemborg), Gast in Zutphen, Neuhardenberg (Duitsland), Westwaarts Podium Mozaïk (Amsterdam), Weermooispelen Delft, Openluchttheater Vondelpark Amsterdam, Dijksmuide Stadspark (België)

Fête de la Danse - Vevey Zwitserland

Video impressie

Met Dank aan

John Lahaye & Carolien Docters van Leeuwen / Stichting Tilburg te Water, Paul en Miranda Boschman (Ataraxia advies), Miranda Poel & Nina Horvers