Green Journey foto Anja Reinhardt

Green Journey

Vreemde vogels met koptelefoons bewegen door de stad. Ze dansen om de bomen, kijken voorovergebogen naar onkruid en lijken verdwenen in een andere wereld. Die ‘wereld’ is gecreëerd door Vloeistof en Trefeli, en die vreemde vogel kun jij zijn.

Kaapstad 2022

Een elfje staat op je te wachten met een koptelefoon voor je. Via geluidsfragmenten word je uitgenodigd om opnieuw te kijken naar de natuur in de stad. De plantjes die zich tussen de stoeptegels doorwurmen, de klimop tegen de muren en de boom die elke dag onbaatzuchtig zuurstof verzorgt. In een dromerige reis brengen Vloeistof en Trefeli een liefdevolle ode aan het groen tussen al het grijs.

"Dit werk is in feite een ritueel van waardering voor de kracht van de natuur. Je kunt je door de stroom laten meevoeren. Je voelt je als een op afstand bediende robot, maar het is eigenlijk geruststellend. Voorbijgangers zijn gefascineerd door deze vreemde groep mensen met koptelefoons. Dit werk hoort thuis op het Kaapstad Festival omdat het je anders naar de wereld laat kijken. Je neemt de natuur niet meer voor lief.
- Sander van Bussel, programmeur Kaapstad Festival

Voiceover beschikbaar in het Engels, Frans, Nederlands en kan opnieuw worden opgenomen in elke andere taal.
Groepen toeschouwers kunnen tot 25 of 30 personen tegelijk zijn.
Elk uur kunnen nieuwe groepen worden genomen. Maximaal 5 voorstellingen per dag.

Choreografie   Jozsef Trefeli, Anja Reinhardt

Dans   Joana Hermes

Muziek   Reimer Eising

Financier   Gemeente Tilburg