IMG 6867 kopie

Hondengeluk

Twee zakenmannen stappen koelbloedig uit de auto. Een geolied team. Lijkt het. Beheerst houden ze een zorgvuldig opgebouwd imago hoog. Alles is onder controle.

Gewend te doen wat moet, volgen ze klakkeloos elkaars aanwijzingen. Maar onderhuids broeit het. De twee willen elkaar controleren, maar wie heeft het stuur in handen als het er écht op aankomt?
Op, over en door de auto gaan ze - ondanks obstakels en gladde vlakken - gelijk op. Wie geeft richting? En waar gaat dit überhaupt heen? Hun ziel weggestopt proberen ze zich te handhaven, steeds op zoek naar zekerheid.

Gestroomlijnde dans in de rede gevallen door absurde humor. Innerlijke onrust leidt tot snelle achtervolgingen door de auto. Acrobatiek, filmische dansbeelden, herkenbare menselijkheid en verstilde poëzie wisselen elkaar in hoog tempo af. De auto als kooi, 'safehaven' en vluchtvoertuig.

Vloeistof maakte deze choreografie speciaal voor de dansers voor dansgezelschap '2move'.

Hondengeluk ging in première in 2008 en werd onder meer vertoond op: De Parade, Festival De Karavaan, Zeeland Nazomerfestival, Axisfestival, Vondelpark openluchttheater & tournee binnen theaters en schouwburgen (binnenversie). In totaal meer dan 300 voorstellingen gespeeld in Nederland en België.

Choreografie   Anja Reinhardt, Yuri Bongers

Dans   Miquel De Jong

Muziek   Jesse Koolhaas

Financier   Gemeente Tilburg