Middle fotograaf joyce van belkom02

I am in the middle of something

I am in the middle of something zoomt met een totaalervaring in op het proces hoe we ons willen laten zien, in een tijdperk waarin het belang van imago steeds belangrijker lijkt te zijn.

(Foto: Joyce van Belkom)

Schipperend tussen ruimte geven en nemen, plaatst ieder mens zich op een unieke manier in zijn sociale context: aandacht geven, aandacht vragen, negeren, ontwijken, (mis)interpreteren. Social media maken de resultaten van die keuzes in toenemende mate zichtbaar. We worden meer en meer gestuurd door diegene die we willen zijn in de ogen van de ander. Deze voorstelling zoomt in op het toenemend belang dat we hechten aan aandacht en imago. Social media exploiteren onze hang naar erkenning en aandacht. Hoe echt, betrouwbaar en betekenisvol is het contact met de ander nog? Hoogtijd om in te zoomen op een fenomeen waarin alles succesvol en leuk lijkt te moeten zijn.

Een tweeluik voor 4 dansers waarin elke beweegreden voortkomt uit het jezelf willen laten zien of juist niet gezien willen worden. Een intentioneel dansidioom, leesbaar èn dubbelzinnig.

Je bevindt je temidden van de dansers. In een ingenieus samenspel van dans, publieksbeleving en muziek, krijg je de rol van toeschouwer én van medemens. Dolby surround manipuleert de ruimte. Jouw kijkgedrag is de letterlijke beweegreden voor de dansers: je blik, het draaien van je hoofd, beïnvloedt een complex, gelaagd choreografisch systeem. Als je gaandeweg de choreografie op de tribune gaat zitten, kijk je met afstand naar het krachtenveld waar je je net in bevond. Een nieuw perspectief, wat het lulligheidsgehalte, zinloosheid en het menselijke van onze alledaagse pogingen voelbaar toont. Een humoristisch absurde realiteit met een rauw randje.

I am in the middle of something ging in première in 2014 en werd o.a. getoond in de Melkweg Amsterdam, De Nieuwe Vorst en Lux Theater Utrecht.

Video impressie

Melkweg Amsterdam