Uitsnede st petersburg

Jukeboxcity

Een nieuw perspectief op de urbane werkelijkheid

Jukeboxcity

Een interdisciplinaire dans-muziek-ruimtebeleving die nieuwe perspectieven biedt op de stad en de stedelingen. In deze verborgen interventie, zet Vloeistof haar publiek achter het raam van een leegstaand winkelpand, of achter de ruiten van een geblindeerde DAF-bus, midden in de stad. Ongegeneerd mag je gluren. Muziek en live-geluid manipuleren je perceptie op de werkelijkheid. Dansers en voice-overs grijpen minutieus en doeltreffend in om een doodnormaal plein in een filmische setting te veranderen.

Video impressie

video door G-netwerk (Jeanette Groenendaal en Zoot Derks)

Met dank aan

Deze voorstelling kwam tot stand met ondersteuning van Dans Brabant, Het Zuidelijk Toneel, Elektruck.com
 en Paradox.

Crowdfunding support via
 www.Tilburgvoorcultuur.nl: Wilbert Willems en Snjezana Matijvic, Thijs van Pruissen, Caia Oortwijn, Jeroen van Vliet, Leticia Steenbakker, Cie Woest, Luversa Snijders, Jan Peeters, Leonard Kranendonk, Frank Verwoerd, Bregtje Radstake, Janneke Laro, Fedde Jellema, Angelie Broeren, Guido Langendoen en vele anonieme donateurs.

Deze voorstelling ging in première in 2015 en was onder meer te zien op: Festival Incubate, Theaterfestival Boulevard, Axisfestival, Festival lift me up! (Theater de Spiegel Zwolle), Theaters Tilburg (Opening Dansmaand).