De ultimate selfie

Rarely By Chance

Daar zit ik dan “in een bubbel" met al mijn clichéklonen: blanke West-Europese kunstenaars, flexitariërs die biologische producten kopen en tweedehands kleding. Dit is ronduit beangstigend, want natuurlijk wil niemand in een hokje worden gestopt, in een nette categorie die de werkelijke complexiteit niet weerspiegelt.

In deze all-round dansbeleving word het publiek binnen de kortste keren gemanipuleerd, geheroriënteerd, verdeeld en meegenomen op verschillende parcours door het theatergebouw (en daarbuiten). Het theater benaderen we als een site-specifieke locatie. Naast het podium, kun je dus ook terecht komen in de kleedkamers, de bar, de opslagruimte, de foyer...

Rarely by Chance is een Internationale samenwerking tussen Vloeistof (NL) en Cie Jozsef Trefeli (CH). Met veel plezier wisselen beide collectieven hun expertise uit. Jozsef Trefeli verdedigt choreografisch het dansende lichaam en een sobere, technische benadering. Vloeistof brengt dans en performance met improvisatietechnieken die de interactie met het publiek vorm geven. Daarbij is het maakproces een onderzoek en verkenning van nieuwe werkwijzen voor ons als internationaal georiënteerde kunstenaars: hoe kunnen we op een constructive manier werken en produceren in deze door de epidemie veranderde en onzekere tijd? Ook het actieve gesprek met culturele instellingen is onderdeel van dit onderzoek om gemeenschappelijk naar nieuwe vormen en flexibele oplossingen te zoeken.

Research werd mede mogelijk gemaakt door Kulturstiftung Thurgau en residentie bij Theater Octogone Pully (Lausanne, CH), Theater Bicubic (CH) en Theater de Nieuwe Vorst Tilburg (NL)

Fotograaf: Gregory Batardon

Photo gregory batardon F6 A5447 800 KB
Photo gregory batardon green 500kb
Photo gregory batardon treehug 500 KB
Photo gregory batardon F6 A5518 500 KB