VL266 F1

Rarely By Chance

Daar zit ik dan “in een bubbel" met al mijn clichéklonen: blanke West-Europese kunstenaars, flexitariërs die biologische producten kopen en tweedehands kleding. Dit is ronduit beangstigend, want natuurlijk wil niemand in een hokje worden gestopt, in een nette categorie die de werkelijke complexiteit niet weerspiegelt.’

Vloeistof Rarely By Chance Premiere Theater De Nieuwe Vorst 11052022 Jostijn Ligtvoet Fotografie 183

Rarely By Chance is een verrassende, interactieve voorstelling die het publiek meeneemt op excursie naar verschillende locaties in het theater. Een allround dansbeleving die vragen stelt en een spiegel voorhoudt over onze ‘bubble-maatschappij.

Rarely By Chance gaat over algoritmes: 0 of 1, ja of nee, eens of oneens, voor of tegen. Moderne technologie (en algoritmes) sturen en beïnvloeden onbewust onze dagelijkse keuzes. Internet zou het verbindende element tussen mensen kunnen zijn, maar nu blijkt het juist een uitstekend middel om mensen op te delen en te verdelen. Hebben we eigenlijk door hoe we in een bubbel terechtkomen? En zo ja; is het mogelijk om je eigen bubbel te doorbreken?

Voor deze voorstelling stapt Vloeistof uit haar eigen bubbel en werkt samen met József Trefeli, een in Genève wonende prijswinnnende choreograaf en met de in Groningen wonende, internationaal opererende, componist en muzikant Reimer Eising (Kettelmusic). De voorstelling wordt gedanst door een diverse groep van acht performers uit Zwitserland, Nederland en Frankrijk.

Foto's: Jostijn Ligtvoet, Andrea Beugger

Rarely By Chance

Teaser by Daniel Grapes Filmmaker / Media Artist