Fotograaf Sven Zeijen Straatwild01

Straatwild

Een dansexpeditie voor jongeren over vooroordelen. Je krijgt een koptelefoon op en wordt door de dansers op sleeptouw genomen voor een dansexpeditie langs pleinen en straten.

Straatwild in Assen (Foto: Moon Saris)

Val je heel erg op als je gewoon jezelf bent? Straatwild speelt zich af in de stad, het podium waar je ’iedereen’ ontmoet. De plek waar verschillende leefstijlen, standpunten, opvattingen, meningen en soms vooroordelen op elkaar botsen. Als toeschouwer krijg je een koptelefoon op en word je door de dansers van Vloeistof op sleeptouw genomen langs levendige pleinen en straten van jouw stad, waar ze de interactie aangaan met passanten. Middels dans, muziek en gesproken tekst schept Vloeistof een beleving waarin je gaat twijfelen wat nou echt 'echt' is en wat niet. Wanneer kloppen je (voor)oordelen en wanneer helemaal niet?

"Het zijn machtig interessante handelingen en bewegingen die, begeleid door de muziek, een mooie dramatische betekenis krijgen" Theaterkrant

Lengte: 35 - 40 min

Deze voorstelling speelt ook op scholen, inclusief verdiepende workshop. Geschikt voor VO (alle niveaus, onder en bovenbouw) en PO (groep 7 en 8). Informeer naar de mogelijkheden.

Video impressie

video & montage : Jeanette Groenendaal & Zoot Derks (G-netwerk)

Met dank aan: Ineke Frijters, Bureau CiST, Peter Van Meel en Dick Hollander