WAITT Vloeistof Fotograaf Sjon Brands popup 4381 lichter kleiner 2

We Are In This Together

De openbare ruimte lijkt een status quo en vanzelfsprekend. Of niet? Vloeistof dansers gaan het gesprek aan met de omgeving om dit te onderzoeken. De dansinterventie We Are In This Together is een poëtisch antwoord dat je verwondert, soms ontregelt, maar altijd je blik verruimt.

Een fietspad dat een voetpad kruist, die zwerver die daar altijd zit op dat bankje, een prullenbak met koffiebekers ernaast op de grond…. Zo vanzelfsprekend dat je het bijna niet meer ziet.

Maar vanzelfsprekend is het niet: jij en ik maken de openbare ruimte door onze aanwezigheid, aandacht en gedrag. Deze dansinvasie kijkt naar jouw omgeving, de mensen daarin en laat je onderzoeken waar het schuurt. Neem je de ruimte voor lief, of wil je deze veranderen?

De Vloeistof dansers claimen de ruimte, dagen uit, zoomen in op details. Ze zwermen te midden van passanten en bezoekers. Constant woordloos communicerend met elkaar én met hun omgeving. Ze gaan de interactie aan, kruisen paden, creëren ademruimtes en uitkijkpunten. Gestuurd door de elektronische live muziek is de omgeving voortdurend in verandering. Wat we denken te zien, is op het volgende moment alweer veranderd.

We Are In This Together is een typische Vloeistof beleving waarbij het publiek als vanzelf onderdeel wordt van de voorstelling.

Praktische info

Première

8 juli 2023 - Stadsforum Tilburg

Locatie

De voorstelling kan worden gespeeld op een grote variatie aan locaties, zowel binnen als buiten. Van aula tot plein, met veel publiek of juist in een intieme setting. Hij kan ook worden uitgevoerd als pop- up voorstelling, verrassend intermezzo of voor feestelijke opening.

Geschikt voor

Theaters, festivals, onderwijs, zorg en ruimtelijke ontwikkelaars

Workshop

Als aanvulling op de voorstelling is er een laagdrempelige workshop die mensen het plezier van bewegen laat beleven én hen anders laat kijken naar hun eigen omgeving.

Interesse? Of meer info?

Stuur een mail naar info@vloeistof.nl en we informeren je over alle mogelijkheden.

Foto's

Paaltjes - Jostijn Ligtvoet | Buiten - Sjon Brands

Teaser We Are In This Together

Video: Mitch Mitta