Kaapstad2019 Tilburg 09082019 Jostijn Ligtvoet Fotografie 649 uitsnede

We Are In This Together

Wat jij en ik doen, beïnvloedt anderen. Maar hoe? Deze dansinvasie kijkt naar jouw omgeving als een groot bewegend organisme en laat je onderzoeken wat daarin gebeurt.

Jij ziet de omgeving waarin je dagelijks bent, waarschijnlijk vaak als vanzelfsprekend. Maar dat is ze niet: ze is het gevolg van onderlinge menselijke en persoonlijke interactie. Ze is niet stabiel of statisch, eerder een groot bewegend organisme. Iedere persoon die zich erin beweegt, beïnvloedt de anderen om zich heen. De dansinvasie laat zien hoe we als mens samenwerken en daardoor onze omgeving zelf en samen vormgeven. Van moment tot moment navigeren we tussen autonome keuzes en het afstemmen op de ander.

We Are In This Together gaat op 8 juli 2023 in première. De Vloeistof dansers maken de dansinterventie ter plekke, een avontuur voor jou als bezoeker, maar ook voor hen. Zij bewegen tussen de passanten en/of bezoekers. Ze gaan interactie aan, kruisen je pad, creëren ademruimte en visualiseren uitkijkpunten. De dansinvasie wordt versterkt door live gemaakte elektronische muziek. De omgeving is voortdurend in verandering. Wat je denkt te zien, is een volgend moment alweer veranderd.

Opening Dans Seizoen2018 Williamvander Voort 42

We Are In This Together heeft een fascinerende intensiteit en rauwheid. Hoge concentratie wisselt zich af met openheid om op de toevallige passant, hond, vogel of vrachtwagen te kunnen reageren. Een speelsheid die zowel humor brengt als verbazing.

Praktische info

Première

8 juli 2023

Locatie

De voorstelling gaat gemaakt worden voor een grote variatie aan locaties, binnen én buiten. Van aula tot plein, met veel publiek of juist in een intieme setting. Ook geschikt als pop- up voorstelling, verrassend intermezzo of feestelijke opening.

Geschikt voor

Theaters, festivals, onderwijs, zorg en ruimtelijke ontwikkelaars

Aanvullende workshop

Als aanvulling op de voorstelling wordt er een laagdrempelige workshop ontwikkeld die mensen het plezier van bewegen laat beleven én hen anders laat kijken naar hun eigen omgeving.

Interesse? Of meer info?

Stuur een mail naar info@vloeistof.nl en we informeren je over alle mogelijkheden.

Foto's

Buiten - Jostijn Ligtvoet / Binnen - William van der Voort