Widbw4

Welkom in de Buitenwereld

Vloeistof plaatst dans buiten, midden in de openbare ruimte. Jij bekijkt de dans en reacties vanachter de licht getinte ruiten van een luxe sedan. In een auto kun je ongemerkt en ongegeneerd voorbijgangers begluren.

Je bent deel van het geheel, maar gescheiden van de buitenwereld. Door de beschermende kooi van glas en staal ben je een anonieme gluurder, die intimiteit ziet en ervaart. Je wordt je bewust van jezelf als voyeur.

In de onregisseerbare werkelijkheid van een doorgaande weg plaatst Vloeistof haar danseres. Fietsers, auto's, vrachtwagens en voetgangers passeren. Het frame van de ruiten geeft het kader van waaruit alles van de omgeving toch een bedoeling lijkt te hebben. Wat zie ik? Waar moet ik kijken? Wat is nep? Wie zit in het complot? En wie kijkt toe? Wat verwacht ik? In deze setting wil Vloeistof gebruik maken van de spanning die prikkelt. Met subtiele verstoringen en ingrepen legt het choreografenduo op een treffende manier de gedragingen in de urbane omgeving bloot.
Welkom in de buitenwereld is een danservaring die je een andere kijk op dans bezorgt.

"Voor je het weet ben je onderdeel van de cast. Passanten krijgen ook een voorstelling. Spannend, intimiderend, bloedstollend en heel goed in elkaar gezet. Bedankt!!" (Eric Mulder)

Welkom in de buitenwereld ging in première in 2010 en was onder meer te zien in: Gessnerallee (Invisible Zürichs) Festival Witte de With (Rotterdam), Young Arts Festival (Vlissingen), Dimanche Rouge (Helsinki), Het Parcours/Theater aan het Vrijthof (Maastricht), Festival Zwart (Zwolle), Cultuurnacht (Tilburg), CC Hasselt (België), International Streetfestival (Leeuwarden), Festival Onderstroom (Vlissingen), Fabriek Magnifique (Veghel), Museumnacht (St.Gallen, Stein am Rhein), Frasq (Paris) Nederlandse Dansdagen (Maastricht)

Video impressie