Swarming met herman

Pioniers in de publieke ruimte

Al 20 jaar onderzoeken we nieuwe voorstellingsvormen en invalshoeken om ongetraind publiek bij dans te betrekken. Dat doen we al in de publieke ruimte sinds de eerste voorstelling door te verleiden én confronteren. Bij ‘Hoe kan ik nu dood zijn’ keken mensen bijvoorbeeld vanaf het dak van de parkeergarage naar de dansers beneden.

We onderzochten manieren om de ruimtebeleving te versterken door verschillende publieksopstellingen. Wildmenspark is daar een goed voorbeeld van: het publiek zit in het midden van een cirkel waar omheen het allemaal gebeurt.

We experimenteerden met verschillende vormen om de ervaring van het publiek te intensiveren. Vanaf 2010 door middel van verborgen publieksopstellingen, zoals in Welkom in de buitenwereld en Autosalon. In deze verborgen dansvoorstellingen bekijk je de dans en reacties van voorbijgangers door de licht getinte ruiten van een luxe Sedan geparkeerd langs een levendige staat. In Jukeboxcity mocht de toeschouwer vanuit een geblindeerde DAF-schoolbus de dansers op een plein bespieden.

Dansgezelschap Vloeistof is inmiddels een vaste waarde in het huidige danslandschap en speelt op bijzondere locaties in België, Canada, China, Duitsland, Finland, Frankrijk, India, Indonesië, Italië, Nederland en Zwitserland. Ook worden we regelmatig uitgenodigd op gerenommeerde festivals zoals de Nederlandse Dansdagen, Theaterfestival Boulevard, Fȇte de la Danse en Tweetakt.

Foto joyce van Belkom

We leven vrolijk verder (Foto: Joyce van Belkom)

Wildmenspark03 fotograaf lidi de boer

Wildmenspark (Foto: Lidi de Boer)

Vloeistof2b

Welkom in de buitenwereld (Foto: Joyce van Belkom)