Fotograaf Sven Zeijen Straatwild02

Vloeistof

Op een lichtvoetige en eigentijdse manier brengen we maatschappelijke vraagstukken in beeld bij zowel de cultuuromnivoor die ‘niet zoveel met dans heeft’ als de doorgewinterde danskijker. Dat doen we daar waar het gebeurt, in de publieke buitenruimte met verrassende performances op het water, midden in de stad of op en om een auto bijvoorbeeld.

In onze dansvoorstellingen speelt het publiek zelf altijd een belangrijke rol. Of het nu gaat om een toevallige passant of een bezoeker, je bent ineens, nog voor je er erg in hebt, onderdeel van een groter geheel.

We verbinden dans met het alledaagse, nodigen uit om goed te kijken en scherpen je zintuigen door in te zoomen op dingen waar je gewoonlijk aan voorbij gaat. We brengen je hersenen in beweging door je te laten zien wat je denkt al te kennen, maar net vanuit een andere invalshoek. Zo veranderen we blijvend je blik op hoe je je verhoudt tot je omgeving en je medemens.

Franck Martinet border Marseille kopie

De voorstelling We wachten op de grens in Marseille (Foto: Franck Martinet)

Anja Reinhardt & Yuri Bongers

Choreografen Anja & Yuri zijn sinds de oprichting zowel verantwoordelijk voor de artistieke als de zakelijke leiding.

"Op de dansopleiding vonden we elkaar in onze visie over dans en de 'drive' om dans te maken buiten de muren van het theater. Het danswereldje was voor ons teveel naar binnen gericht. We zagen dat dansvoorstellingen werden gefrequenteerd door kenners, dansers en makers, maar zagen dat veel mensen van buiten de dans- of kunstwereld een drempel voelen. Dit wilden we doorbreken. Ook was er een gedeelde interesse in het experiment en het bewandelen van paden die nog niet gebaand waren."