Andrea Beugger

Danseres

Geboren en getogen in Zwisterland, begon andrea met dansen op haar vierde. In 1993 studeerde Andrea af aan de Codarts Dansacademie Rotterdam. Haar indrukwekkende carrière voert langs Jakop Ahlbom , Kriszitna de Chatel, Hans Hof Ensemble, Karina Holla, Panama Picutres, Bollwerk, Danstheater AYA, Vloeistof, Danstheater Telder, Plan-D, Schweigman&, Dylan Newcomb, Tanzplan Ost, Peter Greeneway en nog vele anderen.

Door de jaren heen heeft ze zich ook ontwikkeld als choreograaf en maakte werk in opdracht voor onder andere de ITA-educatie afdeling, televisieomroepen en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Ze geeft regelmatig dans-compositie workshops en fysiek danstheater lessen aan jonge professionele dansers op Kunstacademies, alsmede aan amateurs. Ze coacht graag jonge dansers in hun eigen creatieve ontwikkeling en proces.
Bij Muziektheater Pra is ze medebedenker, choreografe en uitvoerende danseres in een. Pra ontwikkeld innovatieve kunstprojecten voor ouderen en kinderen om samen in contact te komen door middel van muziek en dans.

Vloeistof06

De voorstelling Autosalon (Foto: Joyce van Belkom)

Sinds Wildmenspark (2006) zijn we gefascineerd van elkaar. Haar sprankelende persoonlijkheid en talent verrijkten veel van onze voorstellingen.

Andrea's levensmotto voel je in alles wat ze doet: "Werk alsof je het geld niet nodig hebt, heb lief alsof je nog nooit gekwetst bent, dans alsof niemand kijkt, zing alsof niemand luistert en leef alsof de hemel op aarde is.'