Anja Reinhardt

Choreografe & danseres

Anja Reinhardt (1975) geboren in Zwitserland, kwam in 1995 naar Tilburg om Moderne Dans te studeren aan de Fontys Dance Academy. Na haar afstuderen in 1999 danste ze in producties van Felix Ruckert (WpZimmer), Hooman Sharifi (Springdance), Liesbeth Koot en Dodo Deer (Stadt Theater St.Gallen).

In 2000 richtte ze samen met Yuri Bongers Vloeistof op en maakten zij al ruim 30 producties, waaronder locatievoorstellingen, dansexpedities, urbane interventies, dansfilms en dansfilm-installaties. Haar expertise in het werken in de openbare ruimte deelt Anja in masterworshops, presentaties en coaching aan verschillende opleidingen van Fontys Hogescholen waaronder Performing Public Space, COMMA, ArtCode en Bachelor Dans. Sinds 2019 is Anja curator bij Kaapstad Tilburg en sinds 2020 bij het Being There Festival (i.s.m Dans Brabant en Tilburg Dansstad)

Dans, performance of Kunst, in de openbare ruimte is voor Anja een vorm van je maatschappelijk engageren; sociaal, cultureel, politiek. De zintuiglijkheid staat in haar werk voorop en de toegankelijkheid die openheid stimuleert. Er is speelsheid, humor, maar daarachter zit voelbaar de urgentie dat we het directe live-contact met elkaar nodig hebben.

Yuri over Anja
“Anja heeft een sterk visueel waarnemingsvermogen en is een echte doorzetter. Als het gaat om processen aansturen en mensen enthousiasmeren is Anja op haar best. Ze heeft een flexibele geest wat haar helpt om oplossingsgericht te denken. Inmiddels heeft Anja veel expertise in kennisoverdracht en het geven van workshops opgebouwd.”