Anne Parlevliet

Compositie

Anne Parlevliet (1978) studeerde muziek & techniek aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Ze behaalde in 2005 een Master of Arts en de 2e fase muziek, in de richting 'compositie in context'.

Als elektronische componist heeft Anne Parlevliet ruime ervaring met het elektronisch uitdrukken van een muzikaal verhaal. Ze werkt ook regelmatig met akoestische instrumenten en schrijft liedjes. Haar werk ligt op het snijvlak van abstractie en toegankelijke tonale geluiden. Ze werkt vaak voor moderne dans en theater. Met choreograaf Stephen Shropshire maakte Parlevliet een aantal danswerken, waaronder het volledige werk “Tidal” met de Friese zangeres Nynke Laverman. Voor Intro In Situ componeerde ze een poëtisch muzikaal verhaal over Limburg (Zuid-Nederland) voor fanfare, verteller en drie elektronische koperblazers (Steim), op een gedicht van Frans Budé. Verder schreef ze twee elektronische musicals.

Parlevliet componeerde voor opdrachtgevers als de nps, Het Nationale Ballet, Noord Nederlandse Dans, The Diversions Dance gezelschap Wales, Het Zuidelijk Toneel, Vloeistof, Dancehouse Station Zuid, Muzieklab Brabant en November Music.