Lisa Beese

Danseres

Lisa Beese (1985) is afkomstig uit Goslar, Duitsland en opgeleid tot moderne danseres aan de Rotterdamse Dansacademie, Codarts. Na haar opleiding heeft zij gedanst in diverse producties in Nederland, Duitsland en Zwitserland.

In Nederland heeft zij bij Arno Schuitemaker het duet Anomia en het trio State gedanst. Verder danste ze The match van Lonneke van Leth, Walk with me van Katja Grässli en in de fysieke-theatervoorstelling Playground 52' 19' 18' n 4' 49' 31'e in het Amsterdamse Bos, van Melih Gencboyaci. In Zürich danste Lisa de voorstelling Verhext onder leiding van componist en choreograaf Mischa Käser. In Duitsland was zij onderdeel van Die Verwandlung van Christian Weiß, een dansproductie geïnspireerd op werk van Kafka. Verder was zij tijdens het festival Tanztheater International in Hannover te zien in het project Think Big. Lisa toerde met jeugdvoorstellingen Zeehelden en Ijspaleis van Plan-d door Nederland en België. Ze heeft voor het Cindedans aan de dansfilm Perron 13 van regisseur Camiel Zwart & Klaus Jürgens meegewerkt.

Fotograaf eric minten 2

Vloeistof werkt sinds 2016 met Lisa Beese. De eerste samenwerking was We leven vrolijk verder, Boschparade, waar Lisa haar kracht, durf en veelzijdigheid liet zien op het dak van een gezonken huis. Sindsdien heeft Lisa in vier andere producties meegewerkt.