Lisa Beese

Danseres

Geboren in Duitsland, volgde haar opleiding moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie / Codarts. Bovendien heeft ze een Master in cultuur- en mediamanagement. Lisa danste in verschillende producties in Nederland, Zwitserland en Duitsland.

Tijdens haar carrière als freelance danseres kon ze ook optreden in landen als China, Indonesië, Italië, Spanje en België. In Nederland werkte ze samen met choreografen Arno Schuitemaker, Lonneke van Leth, Katja Grässli, Claus-Jürgens, Melih Gencboyaci, Vloeistof en Andreas Denk / Plan D. In Zürich danste Lisa onder leiding van componist & choreograaf Mischa Käser. In Duitsland was ze te zien tijdens het Festival Tanztheater International in Hannover in het project Think Big en werkte ze samen met regisseur & choreograaf Christian Weiß in Braunschweig.
Lisa maakt ook haar eigen werk zoals het duet "Parkbanking" dat op Limburg Festival wordt uitgevoerd, maakt korte dansvideo's en wordt uitgenodigd voor vele workshops om vloerwerk, acrobatische elementen en partnering te leren.

Vloeistof werkt sinds 2016 samen met Lisa. De eerste samenwerking was het dansstuk “We leven vrolijk verder” gemaakt voor de Boschparade, waarin Lisa haar kracht, moed en veelzijdigheid kon laten zien op het dak van een verzonken huis. Sindsdien werkte ze met Vloeistof in vier andere producties.

Fotograaf eric minten 2