Manel Salas Palau

Danser

Na zijn studie Lichamelijke Opvoeding begon Manel Salas zijn artistieke carrière als danser, leraar en choreograaf van Hip-Hop in Barcelona. Al snel begon hij te werken op verschillende gebieden, waaronder tv-reclame, films, eigen werk en dansen met verschillende dansgezelschappen zoals Metros of Ramon Oller en het flamenco-gezelschap Color. In 2008 behaalde hij zijn BA in hedendaagse dans aan Codarts, Rotterdamse Dansacademie.

Op zoek naar zijn interesse in de podiumkunsten, ontdekte en bestudeerde hij mime, theater, improvisatie, butoh en acrobatiek. Sindsdien is hij bezig met dansen en lesgeven als freelance danser en werkt hij samen met verschillende internationale theaterdansgezelschappen met meer dan 26 producties in verschillende landen over de hele wereld, zoals het Chinese Paper Tiger-theatergezelschap, Julyen Hamilton, Angels Margarit, David Zambrano, CobosMika Company, Amy Raymond, Editta Braun company, Arno Schuitemaker, Vloeistof en nog veel meer.

Sinds 2016 is hij gevestigd in Zwitserland en formuleert hij zijn eigen visie; hij werkte samen met Zwitserse gezelschappen zoals Cie ZeitSprung, Jens Biederman, Jasmine Morand, Oliver Dahler, Corsing Gaudenz, componist Dominique Girod en anderen. De laatste jaren ligt zijn persoonlijke focus en ontwikkeling in Instant Composition, lesgeven and het tonen van eigen werk internationaal: China, Rusland, Spanje, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Hij verkent en deelt de verschillende invalshoeken van podiumkunsten en de mogelijkheden in het onderwijs door middel van creativiteit.

Werkt onder andere ook mee aan...