Marinke Eigenraam

Danseres

Marinke Eijgenraam is een Nederlandse moderne danseres. Zij studeerde in 2009 af aan de opleiding Moderne Theaterdans, Theaterschool, AHK.

Na haar afstuderen werd ze mede-oprichtster van het collectief Tragic Trio waarmee ze danstheater op straat en locatie produceerde. Hiernaast speelde ze in haar begin jaren in voorstellingen voor de jeugd waaronder 'Panama' van Andreas Denk / Plan-D en 'het Pijnparadijs' van Wies Merkx, voormalig Merkx en Dansers, en in randprogrammering 'Trip into Darkness' van Aya.

De afgelopen jaren werkte ze als performer veelvuldig voor Boukje Schweigman / Schweigman& in de voorstellingen: Wiek, Zweep, Spiegel, de solo Benen en Tussen in 'Het Universum', en de korte dansfilm 'Val' in de serie Point Taken, Cinedans. Ook in de korte dansfilm 'Hypnagogia', choreografie Muhannad Rasheed regie Frank Scheffer, en de film 'Nol King Ruter', choreografie Suzy Blok, regie Noud Heerkens, speelde zij een rol.

Bij gezelschap Vloeistof dans speelt ze in de voorstelling 'Dood op de boot'.

In september 2013 startte zij aan de Mime Opleiding Amsterdam, Theaterschool AHK, die zij verkort in juli 2016 afrondt. Gedurende haar afstudeerjaar regisseerde zij de voorstelling 'Sterveling' en 'Ontheemd'.

Werkt onder andere ook mee aan...