Patricia Brok

Danseres

Patricia Brok (1998) afgestudeerd als uitvoerend danser aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten met de specialisatie ‘Contemporary Urban’.

Tijdens en na haar studie heeft ze samengewerkt met o.a. Jelena Kostic, Corpo Maquina, Lloyd Marengo, vloeistof, Blenard Azizaj, Cécile Lassonde. In seizoen 2018-2019 tourde ze door Nederland en België met het dansgezelschap Jens van Daele | Burning Bridges met de voorstelling Nachthexen II : La Parisienne.

Naast haar grote passie voor dans, is ze ook erg geïnteresseerd in psychologie, lesgeven en schrijven. Zo heeft ze na haar studie op FHK een Master programma gedaan in ‘Dance Therapy’ bij dr. Peter Lovatt en is nu gecertificeerd ‘Movement in Practice Facilitator’ en studeert ze Psychologie op Tilburg Universiteit.

Haar kijk op dans is in de laatste jaren veel veranderd door verschillende invloeden, maar één ding is zeker: het lichaam en haar bewegingen zijn een manier van communiceren en iedereen doet dat op zijn eigen authentieke manier. Hier haalt ze veel inspiratie uit en is geïnteresseerd hoe de menselijke psyche het lichaam beïnvloedt en vica verse. Hoe is alles (het brein, onze emotionele staten, lichaam, etc.) met elkaar verbonden?