Peggy Olislaegers

Dramaturgisch advies

Peggy Olislaegers (1966) is een van de toonaangevende onafhankelijke dansdramaturges in Europa en biedt artistiek en strategisch advies voor zowel choreografen als instituten in de podiumkunsten.

Ze werd een gevestigde adviseur tijdens haar bestuur van het Nederlands Dansfestival (2010-2016) en ontwikkelde innovatieve Europese projecten zoals Act Your Age, Performing Gender en Pivot Dance, en ze heeft choreografen en instituten geadviseerd in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland Frankrijk, België, Taiwan en Nederland. Van 2015 tot 2019 is Peggy Olislaegers artistiek medewerker van Rambert, het nationale dansgezelschap van Groot-Brittannië. Sinds 2019 is ze Associate on Research and Development of Dutch National Ballet.

Peggy Olislaegers, werkzaam op het gebied van ballet, hedendaagse dans en hiphop, staat bekend om haar vermogen om disciplines te verbinden en haar uitgesproken kennis van dans en beweging. Peggy is formeel opgeleid aan de Fontys Tilburg Academy of Dance en heeft ruime ervaring in het werken als uitvoerder en maker van dans-, theater- en muziekproducties. Van 1989 tot 2006 maakte ze meer dan 35 choreografieën, zowel zelfstandig als in coproductie met bedrijven en festivals. Van 2007 tot 2011 was ze de eerste resident dansdramaturg bij Dansateliers Rotterdam (NL), een pionier in de praktijk van dansdramaturgie in Europa.

Haar werk is beschreven in verschillende publicaties.