Sebastian Schatz

Componist

Sebastian Schatz (1983) is een freelance componist, sounddesigner en muziekproducent die in Amsterdam woont en werkt. In 2007 studeerde hij af met een Master of Music aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht HKU).

Afkomstig uit een muzikale achtergrond van hiphop en elektronische beats, neigt Sebastian Schatz tijdens zijn studie naar elektro-akoestische compositie en soundscapes, met meer aandacht voor de ontwikkeling van geluid binnen compositie en sound-design. In 2005 behaalt hij zijn eerste graad in 'composition in context', met een project dat beats combineert met elektro-akoestische muziek, gevolgd door een Master in Music in 2007.

Vanaf die tijd past hij met succes het beste van twee werelden toe in verschillende projecten, van sounddesign voor radio tot compositie voor moderne dansstukken. In 2003 produceert Sebastian Schatz de lp 'Alle kanten op' van rap-artiest Maestro Mikel, die de prijs voor beste muzikant wint bij de grote prijs (Nederland) in de categorie hiphop / rnb. Sinds 2007 componeert Sebastian Schatz voor verschillende media onder de naam Zaplinmuziek. In 2011 ontwierp hij het concept voor de mobiele muziekapp triqtraq, die in 2012 uitkwam.

Werkt onder andere ook mee aan...